Vores speciale inden for spiritus er cognac, rom og whisky. Maxime Trijol er vores store cognac hus, De har et stort sortiment, fra deres classic v.s. til deres Encestral ca. 80 år gammel. Vi har også andre mærker bl.a. Fronsac og Pierre Ferrand.
Rom er ikke bare rom. Vi har et stort ud valg af forskellige rom, med en alder fra 5 år og op til 25år. Der er rom fra Barbados, Cuba, St. Lucia, Peru, m.fl.
Der er altid over 100 forskellige varianter inden for whiskys. Vi kan præsentere whisky fra Sverige, Japan, Amerika, Irland og selvfølig Skotland. Fra Skotland har vi whisky fra Speyside, Highland, Lowland og Isley.
Cognac
Cognac er en fransk brændevin af brandy-typen fra området Cognac. Cognac er kort fortalt fadlagret, destilleret hvidvin. Til cognac bruges oftest druen Ugni Blanc. Denne drue høstes forholdsvis tidligt, hvilket giver en hvidvin med en lav alkoholprocent på ca. 8 %. Denne hvidvin destilleres og lagres herefter på egetræsfade. Typen af egetræ er enten Limousin eller Troncais.
Whisky
Whisky fremstilles af fermenteret byg, rug, hvede eller majs, der destilleres. Maltwhisky er lavet af byg og kan have en udpræget røgsmag, da bygmalten ryges over tørv inden brygningen.Whisky brygges på samme måde som øl, og destilleres dernæst. Det er kun 30-40% af destillatet, der bruges til whisky. Det første såkaldte “fusel” hældes bort, da det indeholder forskellige ubehagelige organiske forbindelser. Det sidste har for lav alkoholprocent til at kunne bruges til whisky og hældes traditionelt over enebær og sælges som gin. Whiskyen opbevares på fade “casks” af egetræ.
Rom
Det meste rom laves af resterne fra sukkerproduktionen. Først presses sukkeret for saft, dette giver det sukker vi kender som rørsukker. Tilbage er en brun sort masse som heder lys melasse, af denne laves sirup. Efter dette er der kun mørk melasse tilbage, massen er fed og oliet pga. af det meste saft er presset ud. Af denne melasse laves rom.